6 razlogov, zakaj visokotlačno čiščenje

6 razlogov, zakaj visokotlačno čiščenje

6 razlogov, zakaj visokotlačno čiščenje

Redno vzdrževanje in čiščenje sta ključna dejavnika za dolgo življenjsko dobo zunanjih površin vašega doma, počitniškega objekta ali podjetja. Vremenski pojavi, umazanija, mikroorganizmi in onesnaževala – skrbijo, da so vaše strehe, fasade, dovozi in terase nenehno izpostavljene umazaniji, razbarvanju ter poškodbam.


1 Povrnite svežino vaši nepremičnini

Večini nepremičnin se sčasoma vrednost povečuje, ko pa se poškodujejo, umažejo ali dotrajajo, se jim vrednost zmanjša. Redno visokotlačno čiščenje vam bo poleg svežine in ponovnega privlačnega izgleda podaljšalo življenjsko dobo ter ohranilo ali celo povečalo vrednost nepremičnine.

 

2 Preprečite nastajanje škode

Materiali, ki so dlje časa izpostavljeni vlažnim pogojem, nudijo idealno okolje za razvoj različnih vrst plesni, katera lahko trajno poškoduje materiale in posledično zniža življenjsko dobo določene zunanje površine vašega doma, podjetja ali počitniškega objekta.

 

3 Prihranite čas

Visokotlačno čiščenje je najučinkovitejši način za zagotavljanje čistoče vašega doma. Strokovnjak vam z vso potrebno opremo poleg časa prihrani tudi veliko količino vode, ki bi jo sicer s stroji ali vrtno cevjo zaradi premalega tlaka porabili.

4 Enostavno pripravite površino za ponovno barvanje ali lakiranje

Pred kakršnimkoli projektom zunanjega barvanja ali lakiranja je potrebno imeti čisto površino.

S pomočjo visokotlačnega čiščenja učinkovito očistite zunanje površine, katere se pripravljajo za ponovno barvanje ali lakiranje. Čiščenje pod pritiskom zagotavlja doseg težko dostopnih področij in pripravi vse površine za obnovo bolje, kot katerakoli druga metoda čiščenja.


5 Poskrbite za varno okolje

Vsi vemo, da je dobra higiena pomembna za ohranjanje našega zdravja, vendar se veliko ljudi ne zaveda, da lahko čistoča zunanjih površin okoli naših domov in delovnih mest neposredno vpliva tudi na zdravje in varnost naših družin, zaposlenih in celo naših ljubljenčkov. 

Kopičenje umazanije zagotavlja odlično gojišče za bakterije in škodljivce, ki so znani kot prenašalci bolezni.

Visokotlačno čiščenje odstrani nevarnost bakterij, ki povzročajo bolezni in ustvari okolje, ki je manj gostoljubno za škodljivce. Prav tako odstrani nakopičen cvetni prah z vaših površi.


6 Povečajte izkoristek vaše sončne elektrarne

Sončna elektrarna je tako kot ostale zunanje površine izpostavljena vsem vremenski in drugim vplivom. Zato je priporočljivo čiščenje elektrarne, saj lahko nečistoče (cvetni prah, onesnaževala, ptičji iztrebki…) na modulih zmanjšajo učinkovitost delovanja elektrarne tudi do 20% (Vir: Agencija SEPA – Solar Electric Power Association). Z rednim čiščenjem lahko tako prihranite denar in z odstranjevanjem umazanij povečate izkoristek delovanja.